ماشین نو و کارکرده

 

شاید یکی از مسائلی که در هنگام خرید خودرو ذهن شما را به خود درگیر کند این باشد که خرید خودروی صفر بهتر است یا کارکرده؟ با این که بیشتر افراد بر این باورند که خرید خودروی نو نسبت به خرید خودروی کار کرده کم دردسرتر است اما لازم است یادآوری کنیم که خرید خودروی صفر، شاید مانند یک هندوانه‌ی در بسته باشد و خودش هم با مشکلاتی رو‌به‌رو باشد. در این مطلب سعی داریم به بررسی برخی معایب و مزایای خرید خودروی صفر بپردازیم. همچنین با توجه به استقبال از پژو ۲۰۶ در بین ایرانیان پیشنهاد می‌کنم مطلب

نکات مهم خرید پژو ۲۰۶ نو و کار کرده» را بخوانید.

بیش‌تر افراد ترجیح می‌دهند تا جای ممکن بودجه‌ی خود را صرف خرید خودروی صفر کیلیومتر کنند. اما در شرایط اقتصادی فعلی شاید این طور به نظر برسد که خرید خودروی کارکرده به صرفه تر از خودروی صفرباشد. با بررسی شرایط شخصی و مزایا و معایب هر یک از این دو گزینه، می‌توان به نتیجه‌ی دقیق‌تری رسید که در ادامه به آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.


به این دلایل خودروی صفر بخرید:

۱- گارانتی خودرو

اتومبیل صفر این اطمینان را به شما می‌دهد که لازم نیست بعد از خرید بین تعمیرگاه‌های مختلف در رفت و آمد باشید. و اگر هم احتیاج به تعمیر وجود داشته باشد، گارانتی خودرو، هزینه‌ها را پشتیبانی خواهد کرد. خودروهای کارکرده معمولا با این مشکل مواجه هستند که خریدار از میزان خرابی ماشین اظلاع کافی را ندارد و یا به عبارتی ممکن است مالک قبلی به محض به خرج افتادن ماشین آن را فروخته باشد که در این صورت کارتان در آمده است!


۲- سلامتی خودرو

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در هنگام خرید خودروی کارکرده دارید حتما این خواهد بود که: خودرو رنگ شده است یا خیر. معمولا حتی اگر اتوموبیل رنگ هم نشده باشد، بالاخره چند خط و خش کوچک را حتما دارد! خصوصا در شهرهای شلوغ و بزرگ که هر سمت بروی بالاخره یه قسمت خودرو به جایی گیر خواهد کرد!

با خرید خودروی صفر خیالتان از این مورد کاملا راحت خواهد بود که خودرویی که استفاده می‌کنید پایش به صافکاری و نقاشی نرسید و خودتان با خیال راحت می‌توانید و خط و خش‌ها را روی ماشین جدیدتان آغاز کنید!

۳- حس خوب خرید نو

خیلی مواقع دیده شده که افراد ماشین کارکرده‌ای خریداری کرده‌اند که ظاهر خیلی تمیزی داشته و در نگاه اول به نظر ماشینی نو و تمیز آمده است. طبیعتا خرید این ماشین به نسبت خرید ماشین‌های کارکرده‌ی دیگر گران‌تر از آب در خواهد آمد. اما بعد از کمتر از یک ماه استفاده، ماشین هر نوع عیب و ایراد ممکن را پیدا می‌کند و طبیعتا  حس خوشایندی نیست که مبلغی هنگفت را برای خرید ماشینی پرداخت کرده‌اید که فقط ظاهر نو و تمیزی داشته باشد.

با این اوصاف خرید ماشین صفر، هرگز این حس را به شما نخواهد داد و حداقل مطمئن هستید که اجزای داخلی ماشین هم به نویی ظاهر آن است.


۴- امکان خرید اقساطی و پرداخت چند مرحله‌ای

خرید خودروی صفر این امکان را به شما می‌دهد که بتوانید خودروی مورد علاقه‌ی خودتان را به صورت اقساطی خریداری کنید. حال آن که این امکان برای خرید خودروی کار کرده معمولا میسر نیست. البته با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و نوسانات بازار ایران، باید اطلاعات و شرایط خرید اقساطی این خودروها را بسته به هر مدل، از نمایندکی‌های ایرانی مجاز جویا شوید.


۵- انتخاب آپشن‌ها

هرچند در بازار خودروی ایران و شرایط موجود و در وضعیتی که زه کنار درب‌های پراید به عنوان یک آپشن فروخته می‌شود، صحبت از انتخاب آپشن برای خودروها کمی سخت است، اما به شکل عمومی، در هنگام خرید خودروی کارکرده، انتخاب آپشن‌های متناسب برای خریدار مقدور نخواهد بود و معمولا متغیرها و فاکتورهای مهم‌تری در خرید تاثیرگذار خواهند بود.

اما در صورتی که خودروی خود را به صورت صفر کیلومتر خریداری کنید، می‌توانید آپشن‌ها و امکانات مورد نظرتان را از کارخانه سفارش دهید و خودرویی متناسب‌تر با نیازهای خود سفارش دهید.


۶- امنیت و حس امنیت

بدیهی‌ست که امنیت و حس امنیت فردی در هنگام رانندگی یک خودروی صفر کیلومتر بیش‌تر از خودروی کارکرده‌ای‌ست که از گذشته‌ی آن اطلاع صحیحی در دست نیست.

خودروهای صفر کیلومتر -معمولا- به واسطه‌ی دارا بودن قطعات و بدنه‌ی نو و سالم، امنیت بیش‌تری خواهند داشت. هم‌چنین حس امنیت و آسایشی که افراد در خودروهای نو دارند، طبیعتا در قیاس با اتوموبیل‌های کارکرده بیش‌تر خواهد بود. مخصوصا اگر خودرو را برای استفاده همراه با خانواده یا فرزندانتان تهیه می‌کنید، ضروری خواهد بود که خرید خودروی نو را با دقت بیش‌تری مد نظر داشته باشید.

 

به این دلایل خودروی صفر نخرید:

۱- قیمت بالاتر

طبیعی‌ست که قیمت یک خودروی نو بیش‌تر از مدل کارکرده‌ی همان خودرو خواهد بود. هرچند عوامل و هزینه‌های دیگری هم باید در تصمیم‌گیری برای انتخاب بین خرید خودروهای نو و کارکرده دخالت داشته باشند، اما عموما اختلاف قیمت بین مدل نو و کارکرده، عامل بسیار تاثیرگذاری بر انتخاب ما خواهد بود.

 

۲- افت شدید قیمت

خودروهای کار کرده در هنگام فروش اول، افت قیمت خود را داشته‌اند و اگر شما مجددا تصمیم به فروش آن بگیرید، افت قیمت زیادی را تجربه نمی‌کنید. در صورتی که خودروهای صفر درهنگام فروش افت قیمت زیادی خواهند داشت.

از طرفی هنگامی که اتومبیل شما صفر کیلومتر باشد یک تصادف هر چند کوچک، باعث افت شدید قیمت آن خواهد شد. در صورتی که همان تصادف با یک اتومبیل کارکرده آن میزان افت قیمت را در پی نخواهد داشت.

 

۳- هزینه بیمه‌ی بیش‌تر

اتومبیل‌های کارکرده از سابقه‌ی بیمه‌ی بالاتری برخوردار هستند و همین امر باعث می‌شود هزینه‌ی کم‌تری برای بیمه‌ی آن پرداخت کنید. در حالی که اتومبیل صفر کیلومتر مم به پرداخت هزینه‌ی کامل بیمه خواهد بود.

 

۴- بالا بودن هزینه‌های جانبی

با توجه به قیمت بالاتر قطعات یدکی خودروهای جدید و ریسک وارد شدن خسارات جانبی، با خرید خودروهای صفر باید آماده‌ی پرداخت هزینه‌های بیش‌تر برای هرنوع تعمیرات خسارات وارده باشید.

البته این یک اصل کلی نیست و قطعات بسیاری از خودروهای کارکرده نیز در بازار ایران به دلیل توقف واردات یا تولید، با قیمت‌های عجیب به فروش می‌رسند، اما به طور کلی می‌توان گفت، خودروهای جدیدتر هزینه‌های جانبی بیش‌تری هم برای خریدار خواهند داشت.

 

و اما در نهایت

همه می‌دانیم که شرایط اقتصادی و شخصی هر فرد در انتخاب بین خرید خودروی صفر یا کارکرده، اصلی‌ترین و موثرترین فاکتور خواهد بود. بنابراین تصمیم‌گیری در این مورد، نمی‌تواند تنها محدود به موارد ذکر شده در بالا باشد. 

پیشنهاد عمومی این است که اگر برای اولین بار رانندگی می‌کنید و اولین خودروی خودتان را خریداری می‌کنید، خرید خودروی کارکرده را بیش‌تر مد نظر داشته باشید. هم‌چنین اگر تصمیم دارید خودروی خود را با فاصله‌ی زمانی کمی تعویض کنید، انتخاب خودروی صفر کیلومتر می‌تواند هزینه‌های اضافی بسیاری بر شما تحمیل کند.

از طرفی اگر برای استفاده‌ی بلند مدت به دنبال یک خرید بی‌دردسر هستید و آشنایی چندانی هم با موارد فنی خودروها ندارید، خیال خودتان را راحت کنید و با یک انتخاب دقیق، خودروی مناسب خود را به شکل نو و صفر کیلومتر خریداری کنید.

همچنین پیشنهاد می‌شود مطلب

دلایل بالا رفتن آمپر خودرو» را نیز بخوانید.

 



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها